مقایسه PlayStation 4 با Xbox One

ساخت وبلاگ

امکانات وب


-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->
-->-->-->-->-->-->
-->-->-->
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
کد جست و جوی گوگل-->-->-->-->-->-->-->-->-->-->

 همان طور که می دانید کنفرانس E3 منعکس کننده آخرین اخبار دنیای بازی های رایانه ای است. اما امسال این کنفرانس بیشتر در مورد سخت افزار بازی های رایانه ای بود. به این صورت که اخبار بیشتر در مورد کنسول های نسل آینده یعنی Microsoft One و PlayStation 4 منتشر می شد. به همین دلیل توانستیم تا کنسول های آینده را برای شما با تمامی جزئیات سخت افزاری و نرم افزاری مقایسه کنیم که امیدواریم در انتخاب کنسول آینده به شما کمک کند

فضای ذخیره سازی (Storage) :

هر دو کنسول به صورت پیش فرض از هارد 500 گیگابایتی پشتیبانی می کند و این هارد درون دستگاه قرار گرفته است. گفته می شود که نسخه دیگری از PlayStation 4 نیز به بازار عرضه خواهد شد که فضای ذخیره سازی بیشتری در آن تعبیه شده است اما فعلا از سوی شرکت Sony تایید نشده است.

این نکته را هم باید اشاره کرد که در کنسول Xbox One شما قادر هستید تا از هارد External از طریق USB استفاده کنید. اما در مورد کنسول سونی این مورد نیز تایید نشده است ولی درگاه USB در این دستگاه نیز موجود است.

حافظه RAM :

هر دو دستگاه دارای حافظه رم با فضای 8 گیگابایت هستند. اما در کنسول PlayStation 4 از رم های GDDR5 استفاده شده است . این در حالیست که در Microsoft One از رم های نسل قبل یعنی DDR3 استفاده شده است. بدون شک سرعت انتقال اطلاعات در GDDR5 بسیار سریع تر از DDR3 است اما باید دستگاه ها را از نزدیک مورد آزمایش قرار داد. آیا این کمبود سرعت در رم در اجرای بازی ها نیز تاثیر گذار خواهد بود ؟! باید صبر کرد و دید ...

پردازشگر (CPU) :

 

در مورد پردازشگر باید گفت که هر دو دستگاه از پردازشگر شرکت AMD که از نوع 8 هسته ای می باشد استفاده می کنند. از این رو تکنولوژی استفاده شده در پردازشگر ها نباید فرق زیادی با یکدیگر   داشته باشند. شرکت AMD از قدرت پردازشی این پردازشگر ها بسیار مطمئن است و آن ها را کاملا مناسب برای بازی های نسل آینده می داند. 

پردازشگر گرافیک (GPU) :

 

در مورد پردازشگر هم هر دو دستگاه از AMD Radeon GPUs استفاده می کند. این پردازشگر که در نسل جدید با سیستم پردازگر اصلی الحاق شده است ، می تواند بهبود زیادی از لحاظ گرافیکی را رقم زند. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که هنوز هیچ خبری از نوع برنامه نویسی برای این دستگاه ها اعلام نشده است. بدلیل تازگی این تکنولوژی برنامه نویسان نمی دانند که نوع برنامه نویسی برای این دو دستگاه با یکدیگر فرق خواهد داشت یا نه.

به طور مثال در کنسول های نسل قبل پردازگر گرافیک دستگاه Xbox 360 از رقیب خود PlayStation 4 ضعیف تر بود و در کنسول Sony شاهد گرافیک بالاتری بودیم. اما برنامه نویسی و تولید بازی های کامپیوتری برای دستگاه Xbox 360 بسیار ساده تر بود. همین طور بازی های دیگر دستگاه ها خیلی ساده تر برای این دستگاه تبدیل می شدند.

از این رو باید صبر کرد تا دید آیا استفاده از پردازشگر های مشابه در این دستگاه ها شباهت کارایی در هر دو را دارد و یا هر شرکت به صورت جداگانه از پردازشگر ها استفاده می کند. حداقل یکسال زمان پس از عرضه این دستگاه ها نیاز است تا بررسی های دقیق گرافیکی و کدنویسی برای آن ها عرضه شود. پس در این مرحله پیروزی نداریم.

ابعاد دستگاه : 

 

در این مورد طبق عکسی که مشاهده می کنید باید گفت که Xbox One دستگاه چاق این دوره است! به این صورت که در زمینه مساحت ، این دستگاه 21% از کنسول PlayStation 4 بزرگتر است. اما این نکته را نیز باید بگوییم که ابعاد کنسول Xbox One به صورت تخمینی است و یکی از سایت ها با هوشمندی خود ابعاد این دستگاه را با مقایسه با درگاه های USB به دست آورده است. در هر صورت دستگاه Xbox One از تمامی دستگاه های عرضه شده تا به حال بزرگتر است و کنسول PlayStation 4 معادل Xbox 360 Arcade می باشد.

درایو نوری دستگاه :

 

هر دو دستگاه از پخش کننده Blu- Ray استفاده می کنند. حتما می دانید که در نسل قبلی کنسول ها، سونی از همین درایو نوری در کنسول خود استفاده کرد اما مایکروسافت بر روی درایو HD DVD خود پافشاری می کرد. مشخص شد که این پافشاری در کنسول نسل جدید مایکروسافت شکست خورده است و این شرکت نیز از درایو نوری Blue Ray استفاده می کند. درایو نوری Blue Ray قابلیت خواندن DVD را نیز داراست.

نحوه اجرای بازی :

 

قبل از معرفی دستگاه ها خبرهایی مبنی بر فقدان درایو نوری در این دستگاه ها به گوش می رسید. به این صورت که بازی های فقط به صورت آنلاین قابل خریداری هستند و شما باید آن ها را حتما از طریق اینترنت خریداری کنید. اما معلوم شد که این شرکت ها به استفاده تنها از این روش علاقه ای ندارند و هر دو روش را در کنار هم استفاده خواهند کرد که انتخاب سنجیده ای است. پس هر دو دستگاه هم قابلیت دانلود بازی ها و خریداری آن ها از طریق اینترنت و همین طور خرید دیسک بازی ها را دارند.

بازی های نسل قبل :

 

متاسفانه هیچ کدام از دستگاه ها از بازی های نسل قبلی پشتیبانی نمی کنند. یعنی بازی های دستگاه های نسل قبل خود را در این دستگاه نمی توانید بازی کنید. سونی ممکن است تا بازی های نسل قبلی را بر روی فضای ابری خود برای دانلود قرار دارد اما به احتمال زیاد این بازی ها را دوباره باید خریداری کنید و بابت بازی هایی که دیسک آن ها را دارید نیز پول دهید. امیدواریم تصمیم بهتری برای این موضوع از سوی شرکت ها گرفته شود. چرا که در فروش آن ها نیز تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. چطور می شود عناوینی مانند Gears Of War و Metal Gear Solid را فراموش کرد ؟!

استفاده از بازی های دست دوم :

 

یکی از مهمترین موضوعاتی که در مورد کنسول های این نسل مطرح بود، استفاده از بازی های دست دوم بود. به این صورت که نمی دانستیم سیاست شرکت ها در مورد بازی های دست دوم چیست.

مایکروسافت اعلام کرده است تا این موضوع را به ناشران بازی ها واگذار می کند. ناشران بازی می توانند بازی ها را برای تنها یک دستگاه تنظیم کنند و دیگر نتوان بازی را درون دستگاه دیگر اجرا کرد. در صورت دیگر می توانند ناشران برای فعال کردن بازی بر روی دستگاه دیگر مبلغ اندکی بابت این کار از کاربر بگیرند تا بازی فعال شود.

اما سیاست سونی در این مورد مانند نسل قبلی کنسول های خود است. به این صورت که بازی را برای آنلاین محدود می کند. این امر نیز مربوط به ناشر است که آیا می خواهد محدوده بازی های آنلاین خود را به کاربران خریدار بازی محدود کنند یا اینکه این محدودیت را نیز نداشته باشند. به هر حال بازی های دست دوم در هر شرایط بر روی کنسول PlayStation 4 اجرا می شوند اما در کنسول سونی ممکن است حتی اجرای آن ها نیز ممکن نباشد.

نیاز به اینترنت : 

 

دستگاه سونی نیاز به اینترنت ندارد و به صورت آفلاین نیز قادر به انجام بازی ها است. اما در مورد کنسول Xbox One باید گفت که دستگاه هر 24 ساعت یکبار باید به اینترنت متصل شود. به این صورت که اگر دستگاه بیش از 24 ساعت به اینترنت دسترسی نداشته باشد ، قادر به انجام بازی ها نیست و شما باید دستگاه را به اینترنت برسانید ! گفته شده است که این امر بدلیل امنیت دستگاه است و راهی برای جلوگیری از بازی های کپی و همین طور سیاست های این شرکت در مورد بازی های دست دوم !

کنترلر های دستگاه : 

 

هر دو دستگاه از کنترلر های جدید خود رونمایی کردند. در این مورد هر دو کنترلر شباهت زیاده به نسل قبلی خود دارند. نکته جالب در مورد کنترلر جدید سونی است که از یک صفحه لمسی در بالای آن استفاده کرده است. این مورد می تواند ایده های زیادی را برای بازی سازان داشته باشد تا بتوانند از آن به طریقه های گوناگون استفاده کنند. هر دو کنترلر نسبت به نسخه های قبلی خود ( به خصوص کنترلر PS4 DualShock 4 ) سبک تر شده اند . راحتی در هر دو کنترلر بهبود یافته و تجربه بازی خوبی را برای شما خواهند داشت. همین طور در کنترلر جدید PlayStation 4 دیگر خبری از دکمه های Start و ‌Select نیست و این دکمه ها جای خود را به یک دکمه به نام Options داده اند. در کنترلر Xbox One نیز دکمه های Back و Start جای خود را به دکمه های Menu و View داده اند که به نظر می رسد همان کارایی را داشته باشند. 

توضیحات کامل از کنترلر جدید سونی را در اینجا بخوانید.

کنترلر حرکتی :

 

سونی اطلاعات زیادی در مورد کنترلر های حرکتی PlayStation Move در نسل جدید کنسول خود نداده است. هنوز معلوم نیست که این دستگاه به همراه چشم دستگاه یعنی PlayStation Camera عرضه می شود یا آن را به صورت جداگانه به فروش می رسانند. اما در کنترلر عرضه شده به همراه دستگاه یک پشتیبانی محدودی از کنترلر حرکتی نیز دیده می شود و آن هم نور پشت هر دسته است. اما کنترلر حرکتی در کنسول مایکروسافت به همراه دستگاه عرضه می شود و به گفته این شکرت دستگاه بدون Kinect 2 قابل استفاده نیست. مایکروسافت گفته است که قدرت این دستگاه بی نظیر است. به این صورت که شما می توانید با اشاره یک انگشت به صفحه تلویزیون یک گزینه را انتخاب کنید همین طور حساسیت دوربین آن به اندازه ای می باشد که حتی می تواند ضربان قلب شما را نیز که ناشی از تپش قلب شما می باشد تشخیص دهد.

کنترل با استفاده از صدا :

 

کنسول Xbox One بدلیل عرضه شدن به همراه Kinect 2 از این قابلیت پشتیبانی می کند. Kinect 2 دارای یک ردیف از میکروفون های بسیار قوی است که می تواند در تمامی حالات دستگاه ، چه در بازی و چه در منو دستگاه از آن برای کنترل دستگاه استفاده کرد. اما کنسول PlayStation 4 از این قابلیت پشتیبانی نمی کند و برای کنترل صدا بر روی این دستگاه باید PlayStation Camera را خریداری کنید.


پخش زنده تلویزیون :

 

کنسول مایکروسافت توانسته است تا به صورت عالی در این زمینه ایفای نقش کند. کنسول مایکروسافت می تواند کانال های تلویزیونی را به صورت زنده برای شما به نمایش درآورد. همین طور شما می توانید با استفاده از قابلیت زیادی که در این دستگاه تعبیه شده است در هنگام تماشای تلویزیون کارهای دیگری نیز انجام دهید و این امر بدلیل وجود قابلیت Multi-Tasking در این دستگاه است. همین طور شما می توانید تلویزیون خود را با صدای خود کنترلر کنید و کانال ها را عوض کنید. در این مورد Steve Ballmer بسیار خوش بین است و کنسول جدید را یک انقلاب در زمینه تلویزیون ها می داند.

تاریخ عرضه : 

 

کنسول مایکروسافت در ماه نوامبر امسال به بازار عرضه می شود. کنسول سونی نیز گفته می شود که در تعطیلات امسال (2013 میلادی) به بازار عرضه خواهد شد. اعلام نشدن تاریخ دقیق از سوی هر دو شرکت بدلیل رقابت برای عرضه زودتر و همین طور به موقع دستگاه ها است. پیش بینی می شود که کنسول سونی نیز در همین ماه یا اکتبر عرضه شود.

قیمت :

قیمت کنسول Xbox One رقم 500$ است . این در حالیست که کنسول سونی 400$ قیمت خورده است. این اختلاف قیمت را می توان عرضه شدن Kinect 2 به همراه کنسول دانست. به هر حال قیمت این دستگاه نیز کاملا معقول است و نمی توان آن را با کنسول سونی مقایسه کرد زیرا کیفیت بازی با کنترلر حرکتی مایکروسافت با کنسول سونی کاملا فرق دارد.

 

جمع بندی :


در مورد این دو کنسول نمی توان یک پیروز واحد را اعلام کرد. به هر حال اگر شما بازی های حرکتی را بیشتر می پسندید باید بدانید که کنسول Xbox One قهرمان این نسل است. همین طور اگر یک دستگاه را می خواهید که با استفاده از آن تمامی نیاز های پذیرایی خود در مورد تکنولوژی تلویزیونی برطرف نمایید ، باز هم این کنسول یعنی Xbox One پیروز است. اما اگر شما از گیمر های تعصبی هستید و دنبال بازی های با گرافیک و سیر داستانی قوی هستید باید کنسول سونی را برای خود انتخاب کنید. زیرا این کنسول از بازی های دست دوم نیز پشتیبانی می کند و کنترلر بازی نیز مانند قبل برای گیمرهای هاردکور مناسب است. هنوز نیز اطلاعات در مورد دستگاه ها به قدر کافی نیست و نمی توان برتر قطعی تعیین کرد اما همین اطلاعات نیز کمک بسیاری در انتخاب کنسول نسل بعدی به ما خواهد کرد.

خوشحال می شویم تا نظر خود را در مورد کنسول های نسل جدید برایمان بیان کنید تا در مورد نظر شما نیز بیشتر بدانیم.

خوش آمدید...
ما را در سایت خوش آمدید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مهدی ابراهیمی me80 بازدید : 200 تاريخ : جمعه 5 / 7 ساعت: 2:41